Het bedrijf
  Rietdekken
  kwaliteit/levensduur
  Timmerwerkzaamheden
  Onderhoud
  Tuinhuizen & tuinmeubelen
  Kosten
  Projecten
  Contact

 

Kwaliteit & Levensduur

 

Voor de levensduur van uw dak zijn 4 dingen van belang:

  • kwaliteit van het riet
  • omgeving woning
  • hellingshoek
  • de rietdekkker

 

Kwaliteit riet
Al het door ons gebruikte riet wordt door ons persoonlijk gekeurd en aangekocht. Verschillende daken betekend ook verschillende soorten en lengtes riet die voor uw dak geschikt of minder geschikt zijn. Het is dus van groot belang dat wij voor uw dak het meest geschikte riet uitzoeken. Door onze goede contacten en ervaring in de “rietdekkerswereld“ kunt u hier dus gerust op vertrouwen.

 

Omgeving woning
Een rieten dak blijft het beste als het na regenval zo snel mogelijk droogt m.a.w. de zon moet zoveel mogelijk vrij spel hebben. De noord zijde van een rieten dak is daarom meestal het slechtste stuk dak omdat het dus het minste zonlicht krijgt. Hoe minder zonlicht des te sneller is de slijtage van uw dak.

 

Hellinghoek
Hoe steiler het dakvlak hoe beter de afwatering, dus minder slijtage aan uw dak. Het verschil van levensduur tussen een dak van 25 graden en 50 graden kan wel 20 jaar zijn.

 

De rietdekker
Het aller belangrijkste aan een rieten dak is de vakmanschap van de rietdekker. Zoals wij altijd zeggen: al heb je het mooiste riet van de wereld maar als je geen vakmanschap in je hebt, heb je er niks aan. Al onze daken voldoen ruimschoots aan de vakfederatie gestelde normen. Sterker nog wij hebben voor ons zelf strengere eisen waar voor ons een rietendak aan moet voldoen. Door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij elk denkbaar rieten dak in het verleden gemaakt hebben bent u bij ons aan het goede adres voor een goed kwalitatief en ambachtelijk rieten dak. 

 

rietdekkersbedrijfrattink.nl © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use